DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ PBS 2018

Dne 6. října 2018 proběhl v prostorách První brněnské strojírny Velká Bíteš, a. s. již po dvacáté, Den otevřených dveří. Akce byla určena pro všechny, kteří měli volné sobotní dopoledne a chtěli jej věnovat prohlídce naší společnosti. Pozvání přijali nejen rodinní příslušníci a přátelé našich zaměstnanců, ale také další zájemci.
V letošním roce jsme navíc zaznamenali jednu z rekordních návštěvností – 1770 osob, a to i díky velice přívětivému počasí.
 
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ PBS 2018

Hned na vrátnici firmy na návštěvníky čekaly malé dárky. Veřejnost si mohla prohlédnout areál PBS za téměř běžného provozu. Zaměstnanci ukázali svým blízkým svá pracoviště a současně si mohli projít ostatní divize, Středisko praktického vyučování, výrobní halu PBS Turbo a prostory PBS Energo.

Hlavním bodem doprovodného leteckého programu byl přílet vrtulníku  Mi-171Š z nedaleké letecké základny v Náměšti nad Oslavou. Z důvodu omezeného prostoru a nezpevněného povrchu východní části parkoviště se vrtulníku nepodařilo přistát, přesto série přeletů nad areálem a setrvání víc než 10 tunového vrtulníku několik metrů nad zemí bylo nevšedním zážitkem pro většinu zúčastněných.  A ti, co stáli nejblíže, si již dokáží reálně představit, jak vypadá přistání vrtulníku v poušti. 

Den otevrenych dveri PBS
Obr. Přílet vrtulníku  Mi-171Š

Součástí doprovodného programu byly také akrobatické přelety letounu Cessna 172T s naším turbínovým motorem PBS TP100.
Mezi aktivity pro dětské návštěvníky patřilo malování na obličej, skákací hrad, laserová střelnice, střelba na terč a překážková dráha Explosive. Svoji zručnost si mohli zájemci vyzkoušet v sekci „manuální dovednosti“, kterou bylo možné navštívit na Středisku praktického vyučování. Nově byl pro návštěvníky připraven fotokoutek, kde se mohli návštěvníci vyfotit s naším novým motorem PBS  TJ150, fotografie byly ihned návštěvníkům předány v tištěné podobě.
Na slévárně se již tradičně tavila čokoláda, děti si smlsly na cukrové vatě a popcornu.  Zároveň bylo pro všechny přichystáno malé občerstvení v naší jídelně.

Den otevrenych dveri PBS
Obr. Návštěvníci v areálu PBS

Děkujeme všem zúčastněným za projevený zájem a skvělou atmosféru Dne otevřených dveří.
Těšíme se na shledání opět v příštím roce v první říjnovou sobotu.