PROUDOVÝ MOTOR PBS TJ150 VZBUDIL NEVÍDANOU POZORNOST NA VELETRHU AIRSHOW CHINA

PBS Velká Bíteš již tradičně vystavovala své turbínové pohonné jednotky na nejvýznamnějším asijském leteckém veletrhu AIRSHOW CHINA. Na tiskové konferenci v rámci veletrhu firma představila svůj aktuálně nejnovější a současně nejvýkonnější proudový motor PBS TJ150, určený především pro pohon různých typů bezpilotních letounů. 
 
PROUDOVÝ MOTOR PBS TJ150 VZBUDIL NEVÍDANOU POZORNOST NA VELETRHU AIRSHOW CHINA
Zatímco se prezident Miloš Zeman účastnil v prvním listopadovém týdnu obchodně politické mise na veletrhu CIIE, podpořil souběžně na veletrhu Airshow China české firmy z leteckého průmyslu také náměstek ministerstva průmyslu a obchodu Ing. Jiří Havlíček.
Kromě účasti na společném českém stánku, kde byl přítomen několika důležitým jednáním, se zúčastnil také tiskové konference PBS Velká Bíteš. Kromě pana Havlíčka byli na tiskové konferenci přítomni také zástupci české ambasády v Číně, zástupci CzechTrade a představitelé čínských obchodních partnerů PBS. 

V interview pro čínskou TV Guangzhou Broadcasting Network pan náměstek a zástupce PBS Velká Bíteš zhodnotili oboustranný přínos spolupráce českých a čínských firem, od které si do budoucna slibuje dynamický růst. Pan náměstek dále ocenil schopnost PBS Velká Bíteš vyrábět vysoce sofistikovaná zařízení, kterými proudové motory bezesporu jsou a rovněž schopnost uspět na vysoce konkurenčním, mezinárodním leteckém trhu. Závěrem popřál novému motoru z PBS hodně obchodních úspěchů a přislíbil maximální podporu českých firem na čínském trhu.

„Uspět na čínském leteckém trhu se nám daří zejména díky kvalitě našich turbínových pohonů, které vyrábíme již více než 45 let. Naší předností je schopnost rychle se vyvíjet a přizpůsobovat se trhu. Důkazem toho jsou i dva nové typy proudových motorů, které jsme v roce 2018 uvedli na trh.“
Uvedl pro čínskou TV Marek Fiala, marketingový specialista PBS Velká Bíteš.

FI2A8675.JPG
Obr. 1: Zleva: Ing. Jiří Havlíček náměstek MPO ČR, Liu Li zástupce PBS v Číně a Ing. Marek Fiala zástupce PBS (foto Jan Fridrich)

Tyto obchodně politické mise ukazují na fungující spolupráci české státní správy a soukromého sektoru, což podporuje jak dobré jméno našich produktů ve světě, tak růst důležitých ekonomických ukazatelů plynoucí z exportních aktivit českých firem v zahraničí, v tomto případě v Číně.

Účast na veletrhu Airshow China hodnotíme za PBS velmi pozitivně a v nadcházejících týdnech a měsících očekáváme přínosy v podobě rozšíření našich obchodních aktivit nejen v Číně, ale i v širším regionu jihovýchodní Asie.