Motor PBS TS100 součástí vývoje zcela nového hybridního pohonného systému

Špičkový světový výrobce hi-tech pohonných turbínových jednotek a komponentů pro letecký průmysl, společnost PBS Velká Bíteš, dodala turbohřídelový motor PBS TS100 Korejskému výzkumný institut pro letectví a vesmír (KARI).
Motor PBS TS100 součástí vývoje zcela nového hybridního pohonného systému
Korejský výzkumný institut pro letectví a vesmír (KARI) založený v roce 1989 je jihokorejskou agenturou pro letectví a kosmonautiku, která pracuje na širokém spektru aerokosmických projektů včetně bezpilotních prostředků, výškových bezpilotních vzducholodí, víceúčelového vrtulníku nové generace, a také pokročilého raketového nosiče KSLV-2. Jedním z aktuálních projektů je i vývoj nového hybridního pohonného systému zcela nové koncepce, pro který si korejská agentura vybrala právě motor PBS TS100.

Zástupci agentury KARI navštívili PBS na konci října za účelem technických diskuzí, zúčastnili se přejímky motoru PBS TS100 a rovněž řady simulací a zkoušek na motoru PBS TS100.

Projekt je rozvržen na dobu šesti let, přičemž po třech letech bude k dispozici funkční prototyp pohonného systému, který následně najde využití jak v civilním, tak vojenském sektoru.